Primeiro

Primeiro är PRE/Kallblodstravare  "Karoliner" Registrerad PRE-Partbred, valack och född 2008.

Far är den vackre avelsgodkända PRE-hingsten Alferez IV, som främst har blodslinjer från Guardiola men även från Bocardo och Yeguada Militar. Ni kan läsa mer om honom på www.pepinopre.com under HINGSTAR VI HAFT.

Mor är det snygga Kallblodsstoet Brovina som härstammar främst från Norge. Mer om henne kan ni läsa i fliken Brovina.

Primeiro är brun (lite åt det ljusa hållet) med svart man och svans. Lika lik sin mor som sin far. Energisk, högrest och lätt för underträdelse.

Han är lekledaren i hagen och kommer alltid när man ropar. 

Han är speciellt framavlad för den Akademiska ridkonsten men han passar naturligtvis till andra dicipliner med. Vi har påbörjat förflyttningar, öppna och sluta samt longering enligt Akademisk ridkonst, NH träning och tömkörning. Han är riden i skritt, trav och galopp. Primeiro är snäll och lyhörd. Kan stå själv i stallet om så behövs.

Primeiro har en bror som heter Jovial, honom kan ni läsa om i fliken Jovi-Al.

Primeiro kan nu även många konster o trick som Jennifer (ägaren) har lärt honom. På facebook såg jag att dom kramades. Hon har även fått beröm för den goda kontakten de har tillsammans. Så lycklig uppfödare man blir, det är värt allt smör i Småland. 

 

 

 

 

 

Mamma Brovina.

Alferez IV som är far till Primeiro är en ädel hingst med fina rörelser och härlig utstrålning

Bilden är hämtad hos Sara och Mats på stuteri pepinopre.

Andra gången med ryttare i skritt, utan lina. De gjorde både öppnor och slutor.

....sen kunde hon inte hålla sig längre utan var tvungen att trava lite också. Här är första traven med ryttare, utan longerlina. Oj vilket glatt ekipage!! Vet inte vem som var lyckligast. Fantastisk liten häst med en duktig ryttare, förstås. 2011-10-21.

 1