Klarabella

Klarabella är ett otroligt fint PRE-sto!

Hon är född 12/8 2021, brun, uppskattad mankhöjd ca 165 cm. Hon har långa och relativt kraftiga ben, välväxt, högrest, rättställd och med mycket snygg exteriör. Fina rörelser och trevligt temperamentet. Hon är född här på gården, så van vid vårt klimat och svenska förhållanden.

Klarabellas mamma, ALD Naya, är också en vacker häst med många kända namn i sin stamtavla.

Naya hade 7:or på samtliga av momenten på avelsvärderingen, men är även fin som ridhäst! Gedigen spansk häst både till utseende, stam och temperament.

Naya kommer från stuteriet Finca La ALDEHUELA, som har en god tanke bakom sin avel och det har resulterat i starka, friska, ridbara hästar av hög kvalitet. Ridskolan ligger belägen vid stuteriet och där uppfödningar, även ston, används i skolan. Nayas mamma, Alde-Berta, härstammar från Yeguada Militar och Terry. 

Nayas pappa ALD Ciclon, härstammar från Plaza de Armas. Nayas farfar, Doctor IX har varit en viktig kvalitetshingst i den färgade aveln. 

Klarabellas pappa, Manolito har linjer från Yeguada Militar och Lovera. Här nedan finns Klarabellas stamtavla.

Hennes Farfar Remache XIII, kommer från Yeguada Torreluna. Han har plaserat sig i samtliga Morfologiska ( en exteriör- samt funktionell bedömning ) tävlingar, som han har deltagit i, samt vunnit flera. Han blev även 2:a på Sicab 2005, 1:a på Sicab 2007+ reservchampion och 2008 kom han 5:a på Sicab. Googla gärna på Remache XIII och besök gärna stuteriet Yeguada Torreluna, som han kommer ifrån. Några av resultaten finner ni nedan, men han har deltagit i många fler. Remache XIII har titeln Reproduktor Mejorante.

Manolitos farfar, Yaco II har många vinstrika avkommor bla Yaco de Torreluna, med tre championtitlar från SICAB.

 

Klarabella är nu till salu. Hon har pass och färganalys och är därmed inskriven i den spanska stamboken ANCCE.

Färgkod: ggAaEECCNPrl

Välkomna att höra av er. Gärna via mail, då mina arbetstider är varierande. Men prova gärna på 073-5220139

Pris: 75000kr. Klarabella är mycket trevlig. Hon får gärna stanna kvar på gården ett tag, till dess att hon är mer världsvan, mot självkostnadspris. Hon följer med fint på skogs promenader och tycker även om att skritta lite på ridbanan. Hon är lasttränad och har åkt några gånger i transporten, tillsammans med sin mamma. Klarabella går först på transporten och visar sin mamma att det inte är någon fara. Så härlig liten häst!

Några av tävlingarna som Klarabellas farfar har deltagit i.