Jovi-Al

Jovial är en korsning mellan PRE och Kallblodstravare. Registrerad som PRE Part-bred

E. Alferez IV som är en avelsgodkänd ädel och högrest PRE.                                                                                                        U.Jovina Nordsvensk travare med mycket norskt blod.

Han är speciellt framavlad med den Akademiska ridkonsten i focus, men bör passar till de flesta dicipliner. Tanken är att få en häst med hög ridbarhet och som lyssnar på ryttarens små signaler. PRE och Kallblodstravare har många gemensamma egenskaper: Sitt underbara temperament som gör att det är lätt att samarbeta, sin goda energi och i de flesta fall en kroppsbyggnad som gör det enklare för både hästen och dess samarbetspartner att utföra ett gott arbete. Jovial är en nyfiken och klok liten häst med hjärtat på rätt ställe. Med sin något sittande "rumpa"  har han lätt för att trampa in under tyngdpunkten där ryttaren sitter ( alltså naturligt lätt för samling ) och därmed bli en trevlig ridhäst att sitta på.

Han är brun med bläs.

Han är uppvuxen i en stor flock, så han vet hur man ska bete sig mot andra och när det är dags att sticka om någon av damerna kommer till exempel. Han går nu ihop med sin halvbror i samma ålder, två ston med sina föl och valacker, han är mycket snäll mot andra hästar.

 

 

 

 

 

 

Här är Jovi-Al med sin matte Bella. Hon köpte honom av oss som tvååring och det är så roligt att följa deras träning och se kontakten de har tillsammans. 2013 fyller Jovi-Al fem år, oj vá tiden går.

Har varit inne på Bellas blogg och lånat några fina bilder när Bella rider på Jovial.

Han är nu 3,5 år.

Jovi är här 2,5 år. Han verkar gilla hoppning.

Jovi vinner bland unghästarna - självklart!!

Den här fina bilden skickade Bella till oss. Fotad i Januari 2012.

 1