Jovi-Al

Jovial är en korsning mellan PRE och Kallblodstravare. Registrerad som PRE Part-bred

E. Alferez IV som är en avelsgodkänd ädel och högrest PRE.                                                                                                        U.Jovina Nordsvensk travare med mycket norskt blod.

Han är speciellt framavlad med den Akademiska ridkonsten i focus, men bör passar till de flesta dicipliner. Tanken är att få en häst med hög ridbarhet och som lyssnar på ryttarens små signaler. PRE och Kallblodstravare har många gemensamma egenskaper: Sitt underbara temperament som gör att det är lätt att samarbeta, sin goda energi och i de flesta fall en kroppsbyggnad som gör det enklare för både hästen och dess samarbetspartner att utföra ett gott arbete. Jovial är en nyfiken och klok liten häst med hjärtat på rätt ställe. Med sin något sittande "rumpa"  har han lätt för att trampa in under tyngdpunkten där ryttaren sitter ( alltså naturligt lätt för samling ) och därmed bli en trevlig ridhäst att sitta på.

Han är brun med bläs.

Han är uppvuxen i en stor flock, så han vet hur man ska bete sig mot andra och när det är dags att sticka om någon av damerna kommer till exempel. Han går nu ihop med sin halvbror i samma ålder, två ston med sina föl och valacker, han är mycket snäll mot andra hästar.

 

 

 

 

 

 

Här kan ni se några bilder på Jovial

Här är Jovial 2,5 år och tränar tillsammans med nya matte, Bella. De roar sig också med frihetsdressyr och tömkörning mm. det är trevligt att se kontakten som dem har tillsammans.

Jovials far Alferez IV.

Uttrycksfull och vacker.

Bilden är hämtad hos pepinopre.com

 

Nu är Jovial två år. En stor pojke.

Underbara Jovi

Jovials mor Jovina. Hon är snällheten själv och en underbar mamma och vän. Jovial är mycket lik båda sina föräldrar.

Den här fina bilden fick jag av Carola. carola.snabber.se

 

Hej, jag vill också bli klappad

2